Golfe Juan

Lägenheten ligger alldeles vid strandpromenaden i Golfe Juan, med ett stort antal restauranger och caféer.  500 m västerut, mot Cannes, ligger stranden “Plage du Soleil” och lika långt österut återfinns “Plage du Midi” som smalnar av efter par hundra meter och fortsätter i 3 km till Juan les Pins. Badstränderna är badvänliga både för barn och äldre, då det är fin sand och lagom långgrunt och oftast inte höga vågor. Man kan välja om man vill hyra solstolar eller ha med egen stol/strandmadrass. Badsäsongen är från maj – oktober men en del badar året om.

Golfe Juan är en gammal fiskeby där man kan inhandla nyfångad fisk i hamnen. Det är många som står och fiskar från kajerna. Det går också att göra båtutflykter, dyka/snorkla, hyra cyklar m.m.

I Golfe Juan finns traditionella butiker såsom slaktare, bröd, vin, ost och grönsaksaffärer. Det tar ca 5 min att gå till affärerna. Ibland är det olika aktiviteter, karnevaler, Nice-Cannes maraton, musik i byn eller på restaurangerna på strandpromenaden, Theatre Jean Marais med konserter ibland, i mars firar man Napoleons återtåg. Det är liv och rörelse året om, inte bara en turistort.

Det finns ca 50 olika restauranger i Golfe Juan med mat från alla världens hörn, men främst fransk mat. Oftast är det mest prisvärt att äta lunch ute och då ”plat du jour”, dvs. dagens rätt. Den restaurang som anses finast i Golfe Juan är nog Le Bistrot du Port, mycket fin fisk bl.a.. Mycket god pizza – om man gillar tunna pizzor, finns på den närmaste restaurangen GiGi. 

Se också den officiella webb-platsen med turistinformation om Golfe Juan och Vallauris.

Man klarar sig bra utan att kunna prata franska, de flesta kan i varje fall lite engelska och vill mer än gärna praktisera denna.