Östra Gorges du Verdon, april 2018

Vi åkte via Grasse, och såg det stora fängelset som det hade skrivits om i pressen, det var något om strejker. Mycket slingriga vägar, vacker natur, lite småbyar men till slut kom vi till Castellane, där vi åt lunch och handlade kepsar. Högst upp på ett berg låg en kyrka.

Vi fortsatte mot Port Sublime – från början hade vi tänkt göra en vandring där – det blev bara en liten vandring för att titta på den magnifika utsikten, det var för varmt för någon längre tur. Nu är vi i Europas Grand Canyon – längs ner rinner floden Verdon, eller bifloder, bergformationerna går åt alla möjliga håll, hänförande skulle man kunna säga.

Vi fortsatte och åkte en väg runt med fina utsiktsplatser Routes des Cretes, vi såg många cyklister, bergsklättrare, forsrännare och kanotister. Därefter åkte vi söder ut ner till A8, vid Frejus, på vägen dit åt vi en middag med berget på ena sidan och ett vattendrag på andra sidan.  Vi orkade inte åka till Lac de Sainte Crox, det får vi göra en annan gång, det tar tid att åka dessa slingriga vägar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *