Saint-Paul-de-Vence, nov 2017

En utav de många bergsbyarna som finns i vår närhet är Saint-Paul-de-Vence.

Saint-Paul-de-Vence är en speciell by känd för att många konstnärer har varit där, Chagall har bott här och man kan besöka hans gravsten. Det finns en restaurang (dyr) som heter La Colombe D´Or där en del av konstnärerna betalade med sina alster. När vi var där var det stängt. Vi åt gott på en annan restaurang. Hela byn är full av gallerier med kända konstnärer, om man är konstintresserad rekommenderas ett besök.

På vägen upp till Saint-Paul-de-Vence åker man förbi avfarten till ett privat konstmuseum som heter Fondation Maeght, väl värt ett besök. Fin arkitektur, en samling av världsberömda konstnärer som har bott i området. Man brukar alltid ha en specialutställning av någon konstnär, vi har varit där några gånger och specialutställningen har varierat om den har varit intressant eller ej. Det är en mycket vacker skulptur park. Museet är väl värt att se och man kan promenerar till Saint-Paul-de-Vence om man vill ha lite motion, då parkerar man nog helst på den nedre parkeringen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *