Italien – Apricale och Bordighera, nov 2017

Vi hade gäster som varit ganska mycket på Franska Rivieran så vi ville göra något annorlunda och de hade hört talas om en bergsby i Italien som heter Apricale. den skulle också ha en prisbelönt restaurang. Vi åkte dit en fredag med bil  och då måste man åka via Ventimiglia, gör inte det, för på fredagar är det stor marknad i Ventimiglia och vi blev fast i en mycket långsam bilkö. Efter ett visst besvär med mycket kurviga och branta vägar, men vackra, så kom vi till byn Apricale.

Byn var gammal och det var brant, vi började med att äta en Italiensk lunch, inte riktigt för vi tog bara en rätt – en pasta rätt. Sen gick vi och tittade på byn, det fanns ett litet museum, en kyrka där det hängde en cykel. Det var en hänförande utsikt eftersom det var så högt.

Vi tog bilen nedåt kusten och stannade vid den fina kuststaden Bordighera som har en fin strandpromenad och strand, det blev lagom med en fika och italiensk glass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *