Île Sainte Marguerite sep 2017

Vi tog båten från gamla hamnen i Golfe Juan, sedan åkte båten till Juan le Pins och därefter till Île Sainte Marguerite, tog kanske 30 minuter. Man kan också åka från Cannes. Vi vandrade runt, det var varmt men det gick att gå i skuggan under bl.a. Eukalyptusträden, som luktar gott. Det finns också utkikspunkter som berättar om fåglar och andra djur och växter. Det finns inte så bra stränder för det var mest steniga stränder, badskor behövs – vi badade till slut i närheten av bryggan där båten kom och avgick. Anders fick leka “Bay Watch” han räddade en dam i en liten segelbåt som inte kunde segla in till land, så han simmade och drog in båten på land.Vi hade hört om en restaurang La Guérite som skulle vara bra. Vi gick dit och de frågade om vi beställt bord och det hade vi ju inte, sen tittade vi på menyn och det var hyfsat dyrt men hovmästarinnan pekade på en enklare restaurang mittemot och där åt vi en god sallad på melon och iberisk skinka. Ön har ett känt fort där man spelade in filmen “Mannen med järnmasken” och det finns ett Musée de la Mer, men det var stängt. På det hela var det en trevlig utflykt – man såg både Juan le Pins, Golfe Juan och Cannes från vattnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *