Gorge du Loup/ Gourdon, mars/nov 2017

Vi har gjort denna tur flera gånger, den tar sin lilla tid då det är slingriga vägar, vackra utsikter och många intressanta ställen att stanna till på. Resan börjar på A8:an mot Nice. Vi svänger av vid Cagnes Sur Mer, åker förbi shoppingområdet Polygone Riviera innan stigningen mot bergen börjar. Ett första stopp är ibland konstnärsbyn St Paul de Vence med sina fina gallerier,och Chagalls grav. Konstmuseet Fondation Maeght ligger intill och är också värt ett besök, vacker byggnad och trädgård, lite olika utställningar.

Nästa anhalt är Tourettes sur Loup, en gullig medeltida by, där det är trevligt att strosa omkring – och fika eller äta lunch. Byn är också känd för sina violer och diverse viol- produkter.  Efter  en kort stud i bilen kommer man fram til något för den sötsugne: Confiserie Florian, stor butik med tjusiga kanderade frukter och allt möjligt godis. Vi är sedan inne i Gorges du Loup “vargklyftan” och avnjuter den hissnade utsikten från den lilla byn Gourdon, högt rankad bland franska sevärdheter.  Här finns också några trevliga restauranger, turistaffärer och ett ställe där de gör /säljer tvålar, ligger vid parkeringen vid infarten.

Nu åker vi hemåt via Opio och Valbonne. Valbonne är fint, finns ett torg med flera restauranger, flera roliga heminredningsaffärer och en trevlig fredagsmarknad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *